Galaretka z nektarynki z miętową bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • 50 min

...

  • 50 min

Składniki:


  • 1 nektarynka
    sok z cytryny
    50 ml białego wina
    2 łyżeczki żelatyny
    50 ml wody
    śmietana 30 % 200 ml
    2 łyżki cukru
    50 ml syropu miętowego

Galaretka z nektarynki z miętową bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nektarynkę obieramy,kroimy na kawałki i wrzucamy do rondla. Dodajemy 50 ml wody,białe wino,cukier i sok z cytryny,zagotowujemy. Gdy nektarynka będzie już miękka,blendujemy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie,dokładnie łączymy z powstałym nektarem. Przelewamy do salaterek,odstawiamy do zestalenia.
    Śmietanę ubijamy ze szczyptą cukru i syropem miętowym,nakładamy na zastygniętą galaretkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy