Galaretka z lodowym musem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Poobiedni deser z galaretki truskawkowej z musem z lodów bakaliowych, banana i brzoskwinki polane bitą śmietaną:)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 galaretka truskawkowa
    2 brzoskwinie z puszki
    1 banan
    4 gałki lodów bakaliowych
    garść włoskich orzechów
    1 śnieżka
    3/4 szklanki mleka schłodzonego

Galaretka z lodowym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuszczamy w 0.4 l. wody, lekko wystudzoną wlewamy do szklanek, zalewając połówki brzoskwiń. Wstawiamy do lodówki i czekamy aż zastygnie.

    Banan, 2 połówki brzoskwiń, lody i orzechy miksujemy. Wlewamy na stężoną galaretkę.

    Śnieżkę ubijamy z mlekiem. Dekorujemy wierzch, dodatkowo posypując startymi orzechami i kawałkami czekolady.

Porady

Deser podawać dobrze schłodzony :) Do musu można dodać likier orzechowy, ja ze względu na ciążę odpuściłam :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2014

Komentarze

Podobne przepisy