Galaretka z kukurydzą i szynką w ksztacie jajka.

0 (0 ocen)

  • 50 min

Lubie galarete ,ostatnio wykorzystałam do jej zdrobienia, a raczej by miała orginalny kształt-wydmuszki z jajek! Bliscy byli zachwycenia tym sposobem i kształtem .Składniki mozna wzbogacic , np dodac kawałki papryki czerwonej.Polecam

  • 50 min

Składniki:

  • 5 wydmuszek z jajek
    10 dkg szynki

    warzywa do dekoracji:ugotowana marchewka,kukurydza,,natka pietruszki,

    1\ 2 litr wywaru mięsnego lub warzywnego

    5 łyżeczek żelatyny (na 1,\2 litr wywaru)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Jajko Przystawki

Galaretka z kukurydzą i szynką w ksztacie jajka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •  oczyszczajmy jajak wyparzamy dokładnie 1. Wydmuszki z jajek oczyścić,umyć i zalać wrzątkiem,wyparzyć.Odlać wodę i zostawić do wysuszenia.
    Szynkę pokroić w paseczki oraz kostkę i delikatnie włożyć do wydmuszek razem z kukurydzą , natka.

    W wywarze rozpuścić żelatynę i zalac składniki .Odstawić do zastygnięcia.

    Zdjąć skorupkę obierając tak jak zwykłe jajko
    . Smacznego.

Porady

ROBIĄC WYDMUSZKI , RÓBMY OTWORYPO SZERSZEJ STRONIE JAJKA. Mozna dodac papryke , groszek i inne skłądniki wedle uznania. 5 porcji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować