Galaretka z jajkiem, szynką i warzywami

4.5 (193 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Doskonała i bardzo prosta przekąska na różne imprezy. Robię ją bardzo często na różne okazje i zawsze wszystkim smakują. Może być również świetnym pomysłem np. na świąteczny stół .

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki: ( u mnie foremka 10x26 cm)
    Kilka plasterków szynki konserwowej,
    2-3 łyżki groszku konserwowego,
    1 mała marchewka,
    ok.0,5 litr wywaru mięsnego lub warzywnego ( ilość w zależności od naszej foremki),
    3-4 łyżeczki żelatyny ,
    3-4 jajka ugotowane na twardo,
    łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki (może być suszona) ,
    pieprz, ostra papryka, maga,
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galaretka z jajkiem, szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę gotujemy, kroimy w kostkę. Foremkę wykładamy plasterkami szybki, następnie układamy jajka ugotowane na twardo, marchewkę i groszek oraz trochę szynki pokrojonej w kostkę. W wywarze rozpuszczamy żelatynę, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki, pieprz, paprykę, magę do smaku według uznania i gotowy wywar wlewamy do naszej foremki. Odstawiamy do stężenia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować