Galaretka z indyka

4.5 (147 ocen)

Smaczna i pożywna galaretka z indyka, która polecam wszystkim wielbicielom galaretek. Zaskakuję smakiem i aromatem.

Składniki:

  • 1 duże lub 2 małe skrzydła z indyka
    1 nóżka wieprzowa
    1 marchewka
    2 pietruszki
    pół selera
    pół pora
    2 gałązki selera naciowego
    1 cebula (grillowana, palona na ogniu)
    ziele angielskie
    liść laurowy
    sól
    pieprz
    czosnek
    1 łyżka żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Galaretki Przystawki

Galaretka z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i obrane warzywa wrzuć do garnka. Zalej wodą (nie dużo, tak aby pokryło). Zagotuj. Zdejmij szumowinę. Dodaj wszystkie przyprawy oprócz czosnku i na małym ogniu gotuj przez ok. 2 godziny.
  • 2. Po ugotowaniu odlej do drugiego garnka rosół. Wyciśnij do rosołu czosnek i rozpuść łyżkę żelatyny.
  • 3. Mięso rozłóż na talerzyki, warzywa pokrój i zalej gorącym rosołem. Odstaw do lodówki lub na zimne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować