50 dag truskawek
35 dag czereśni
15 dag malin
2 galaretki truskawkowe
3/4 szklanki śmietanki 30%
1 cukier waniliowy (1,6 dag)
do ozdoby 3 truskawki i kilka listków mięty
Galaretka z czerwonych owoców - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki, maliny, oraz czereśnie umyć i osączyć. Truskawki oczyścić z szypułek. Czereśnie wydrylować. Owoce zmieszać i przełożyć do formy z kominkiem.
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody, przestudzić i zalać nią owoce. Formę wstawić na 4 godz do lodówki.
Galaretkę wyłożyć na półmisek. Śmietankę ubić z cukrem waniliowym i ułożyć na galaretce. Przyozdobić truskawkami i listkami mięty.
Smacznego!
Komentarze