Galaretka z czerwonych owoców

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Odskocznia od czegoś innego.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag truskawek
    35 dag czereśni
    15 dag malin
    2 galaretki truskawkowe
    3/4 szklanki śmietanki 30%
    1 cukier waniliowy (1,6 dag)
    do ozdoby 3 truskawki i kilka listków mięty

Galaretka z czerwonych owoców - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki, maliny, oraz czereśnie umyć i osączyć. Truskawki oczyścić z szypułek. Czereśnie wydrylować. Owoce zmieszać i przełożyć do formy z kominkiem.
    Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody, przestudzić i zalać nią owoce. Formę wstawić na 4 godz do lodówki.
    Galaretkę wyłożyć na półmisek. Śmietankę ubić z cukrem waniliowym i ułożyć na galaretce. Przyozdobić truskawkami i listkami mięty.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy