Galaretka z czerwonej porzeczki

  • wyświetlono: 1585 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszna galaretka z czerwonej porzeczki do ciast i wszelkich deserów.

paulisia_elk
  • 1 porcje

Składniki

2 kg czarnej porzeczki
1, 2 kg cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Galaretka z czerwonej porzeczki

  • 1. Owoce myjemy i oczyszczamy. Przekładamy do garnka i zasypujemy połowa cukru. Podgrzewamy aż owoce popękają i puszczą sok. Potem przecieramy owoce przez gęste sito. tak by pozostał nam przejrzysty płyn. Do płynu dodajemy resztę cukru i podgrzewamy. Zbieramy pianę, podgrzewamy ok 10 minut.Gorącą przekładamy do słoików i szczelnie zakręcamy. Pozostawiamy do góry dnem do ostygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

owoc_ma_moc

Komentarze

Podobne przepisy

image-0p7f4pm

Dodane przez: KuchniaPoli

Dżem z czerwonej porzeczki

Pyszny dżem z czerwonej porzeczki,...

Galaretka z czarnej porzeczki

Dodane przez: Goszka

Galaretka z czarnej porzeczki

Nie każdy lubi czarną porzeczkę,...

Sok z czerwonej porzeczki

Dodane przez: bogusia82

Sok z czerwonej porzeczki

Letnią porą robię przetwory z owoców...

Konfitura z czerwonej porzeczki

Dodane przez: Ania_L

Konfitura z czerwonej porzeczki

Słodko-kwaśna konfitura, idealna...

Chutney z czerwonych porzeczek

Dodane przez: Jola66

Chutney z czerwonych porzeczek

Chutney to gęsty sos z owoców i...

Galaretka z czarnej porzeczki

Dodane przez: bienpyt

Galaretka z czarnej porzeczki

Wspaniała uczta dla smakoszy przetworów...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE