Galaretka z czerwonej porzeczki

4.49 (171 ocen)

  • Dla 1 osoby

Pyszna galaretka z czerwonej porzeczki do ciast i wszelkich deserów.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 kg czarnej porzeczki
    1, 2 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Galaretka z czerwonej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce myjemy i oczyszczamy. Przekładamy do garnka i zasypujemy połowa cukru. Podgrzewamy aż owoce popękają i puszczą sok. Potem przecieramy owoce przez gęste sito. tak by pozostał nam przejrzysty płyn. Do płynu dodajemy resztę cukru i podgrzewamy. Zbieramy pianę, podgrzewamy ok 10 minut.Gorącą przekładamy do słoików i szczelnie zakręcamy. Pozostawiamy do góry dnem do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
galaretka z porzeczki

To może cię zainteresować