Galaretka z czarnej porzeczki

  • wyświetlono: 1037 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Przyda się do ciast i do przekładania wafli, które są moim ulubionym zimowym deserem. Galaretka wychodzi zwarta, bardzo fajna.

paulisia_elk
  • 1 porcje

Składniki

2 kg czarnej porzeczki
1, 2 kg cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Galaretka z czarnej porzeczki

  • 1. Owoce myjemy i oczyszczamy. Przekładamy do garnka i zasypujemy połowa cukru. Podgrzewamy aż owoce popękają i puszczą sok. Potem przecieramy owoce przez gęste sito. tak by pozostał nam przejrzysty płyn. Do płynu dodajemy resztę cukru i podgrzewamy. Zbieramy pianę, podgrzewamy ok 10 minut.Gorącą przekładamy do słoików i szczelnie zakręcamy. Pozostawiamy do góry dnem do ostygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

owoc_ma_moc

Komentarze

Podobne przepisy

Galaretka z czarnej porzeczki i aronii z nutką mięty

Dodane przez: bienpyt

Galaretka z czarnej porzeczki i aronii z...

Cierpki smak aronii łagodzi dodatek...

Galaretka z czarnej porzeczki

Dodane przez: Krystyna32

Galaretka z czarnej porzeczki

Pyszna galaretka. Świetnie nadaje...

Dżem z czarnej porzeczki

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Dżem z czarnej porzeczki

Polecam dżem z czarnej porzeczki...

Dżem z czarnej porzeczki

Dodane przez: Świeca Urszula

Dżem z czarnej porzeczki

Dżem z czarnej porzeczki bez smażenia

galaretka z czerwonej porzeczki

Dodane przez: klementynka

galaretka z czerwonej porzeczki

Sezon porzeczkowy w pełni :) Jeśli...

Galaretka z czerwonych porzeczek

Dodane przez: Jaga85

Galaretka z czerwonych porzeczek

Galaretka idealnie smakuje z świeżą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE