Galaretka z czarnej porzeczki

4.5 (195 ocen)

  • 2 godz.

Nie każdy lubi czarną porzeczkę, jednym przeszkadza wyrazisty smak, innym pestki i skórka, jeszcze innym intensywny zapach. Na pestki i skórkę mogę coś zaradzić proponując gładką i łatwą do zrobienia galaretkę z czarnej porzeczki.

  • 2 godz.

Składniki:

  • • 2 kg czarnej porzeczki
    • 2 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Galaretki Przetwory

Galaretka z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Czarną porzeczkę zasypać cukrem, najlepiej na noc.
    • Podlać 1 szklanką wody i gotować ok. 10 minut.
    • Przecedzić przez sitko, przetrzeć łyżką miąższ.
    • Pogotować aż zgęstnieje.
    • Gorącą wlać do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcić, odwrócić do góry dnem i "pod kocyk".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować