Galaretka z czarnej porzeczki

4 (1 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna galaretka. Świetnie nadaje się do naleśników lub gofrów.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • czarna porzeczka 1 kg,
    cukier 1 kg,
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Galareta Galaretki Przetwory

Galaretka z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki oczyścić, przełożyć do garnka, kilka razy przemieszać tak aby puściły sok i zasypać cukrem. Odstawić na całą noc. Na następny dzień porzeczki gotować około 5 - 7 minut, do momentu aż rozpuści się cukier. Całość rozdrobnić blenderem, jeśli będą jakieś grudki to dodatkowo przetrzeć przez sito. Ciepłe owoce przełożyć do wyparzonych wcześniej słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować