Galaretka z arbuza na winie

0 (0 ocen)

Orzeźwiający, pyszny deser.

Składniki:

  • 500 g arbuza bez skórki
    1 szklanka czerwonego słodkiego wina
    50 ml wody
    14 g żelatyny

Galaretka z arbuza na winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Arbuz 1. Arbuza pokroić w plastry, odkroić skórkę, odrzucić pestki i odważyć potrzebną ilość.
  • Żelatyna 2. Żelatynę namoczyć w przegotowanej wodzie.
  • Zmiksowany arbuz 3. Plastry arbuza pokroić w kostkę, włożyć do kielicha blendera i zmiksować na gładko.
  • Gotujące się wino 4. Wino wlać do garnka i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
  • Żelatyna z winem 5. Zdjąć z ognia, dodać napęczniałą żelatynę i mieszać do rozpuszczenia.
  • Połączenie składników 6. Dodać zmiksowanego arbuza i wymieszać.
  • Galaretka w pucharkach 7. Rozlać do pucharków i schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy