Galaretka truskawkowa z truskawkami

0 (0 ocen)

Szybki i smaczy deser z dodatkiem dużej ilości owoców, wykona go nawet kilkulatek

Składniki:

  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej (na 1/2 l wody)
    1 szklanka wrzątku
    1 szklanka rozgniecionych widelcem truskawek
    łyżka czekolady mlecznej w płatkach

Galaretka truskawkowa z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuścić dokładnie w szklance wrzątku, odstawić do wystudzenia.
    Truskawki umyć, osączyć, usunąć szypułki, rozgnieść widelcem i odmierzyć objętość szklanki. Dodać je do zimnej galaretki, wymieszać i rozłożyć masę do dwóch salaterek. Odstawić do lodówki, aby stężała.
    Przed podaniem zanurzyć salaterki na chwilę w ciepłej wodzie, wyłożyć galaretkowe babeczki na talerzyki i posypać płatkami czekolady.

Porady

Galaretki można podać z bitą śmietaną, ulubionym sosem, albo posypką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy