Galaretka porzeczkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Inna wersja dżemu z porzeczki, tym razem czerwonej. Łatwa i szybka w przygotowaniu.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 kilogramy porzeczki czerwonej
    2 kilogramy cukru

Galaretka porzeczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • galaretka porzeczkowa 1. Porzeczki umyć, przełożyć do dużego naczynia, dodać cukier. Wszystko zblendować, ale nie do końca, aby było troszkę widać owoce. Taką masę przełożyć do słoiczków. W dużym garnku na dnie ułożyć ściereczkę, na tym postawić słoiczki i zalać wodą. Ja zawsze robię tak, by wody było do połowy słoiczków.Gotować 25 minut od zagotowania się wody w garnku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy