Galaretka mleczna kakaowa

5 (2 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ten deser galaretkowy jest prosty do przygotowania, tani, a co najważniejsze smakuje dzieciom, jak i dorosłym. Polecam!

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    Cukier puder do smaku
    1 opakowanie cukru waniliowego
    4-7 łyżek ciemnego kakao
    Żelatyna
    1 galaretka truskawkowa
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ptasie mleczko Desery Galaretki

Galaretka mleczna kakaowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przyrządzić zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Słoiczki umieść w niedużym pudełku lub naczyniu, tak aby były przechylone równo w tą samą stronę. Rozlać galaretkę i całość przełożyć delikatnie do lodówki, aby galaretka stężała.
    Żelatynę – ilość odpowiednią dla 0,5l płynu – zazwyczaj 2łyżki, zalać niewielką ilością wody i odstawić na minutę, po czym mieszać do rozpuszczenia.
    Mleko delikatnie podgrzać, np. w mikrofali, następnie dobrze zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i kakao – dodając taką porcję kakao, w zależności jak intensywny smak galaretki chcemy uzyskać. Dodać rozpuszczoną żelatynę i mleko przelać na zastygniętą galaretkę, odstawić do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Kakao Mleko Żelatyna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować