Galaretka jabłko-borówki (bez żelatyny)

0 (0 ocen)

Przepis pochodzi z książki "Karolina na detoksie".

Składniki:

  • 0.5l soku jabłkowego bez cukru (najlepiej świeżo wyciśniętego z jabłek)
    1 łyżeczka agaru
    125g borówek lub innych owoców jagodowych

Galaretka jabłko-borówki (bez żelatyny) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Borówki wykładamy do 2 naczynek (miseczek, kubeczków itp.).
    Sok jabłkowy wlewamy do rondelka, dodajemy agar. Gotujemy razem ok. 10 minut, a następnie zalewamy sokiem owoce.
    Chłodzimy w lodówce ok. 1 godziny, do momentu stężenia galaretki.

Porady

Jeśli nie mamy możliwości użycia świeżych owoców, możemy wykorzystać owoce mrożone.

Komentarze

Podobne przepisy