Galaretka jabłko-borówki (bez żelatyny)

  • wyświetlono: 586 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przepis pochodzi z książki "Karolina na detoksie".

kamila19851

Składniki

0.5l soku jabłkowego bez cukru (najlepiej świeżo wyciśniętego z jabłek)
1 łyżeczka agaru
125g borówek lub innych owoców jagodowych

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Galaretka jabłko-borówki (bez żelatyny)

  • 1. Borówki wykładamy do 2 naczynek (miseczek, kubeczków itp.).
    Sok jabłkowy wlewamy do rondelka, dodajemy agar. Gotujemy razem ok. 10 minut, a następnie zalewamy sokiem owoce.
    Chłodzimy w lodówce ok. 1 godziny, do momentu stężenia galaretki.

Porady

Jeśli nie mamy możliwości użycia świeżych owoców, możemy wykorzystać owoce mrożone.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciedania_dla_urodysezonowe_przysmakilatoJagodywiosnaborówkiagarowoce_jagodowegalaretka_jablkowagalaretka_jagodowagalaretka_bez_żelatynygalaretka_owocowagalaretka_domowaletni_deser
 

Komentarze

Podobne przepisy

sernik jabłko-mięta

Dodane przez: benka

Sernik jabłko-mięta

Orzeźwiający sernik na zimno, słodko-...

galaretka

Dodane przez: izaa_a

galaretka "piwo"

jakiś czas temu ta galaretka była...

Pieczone jabłko

Dodane przez: PolskaGotuje

Pieczone jabłko

Przepis przechodzący z pokolenia...

Galaretka arbuzowa

Dodane przez: Gregorhspeed

Galaretka arbuzowa

Naturalna galaretka, bez zbędnych...

Deser jabłko mascarpone

Dodane przez: magdarynka

Deser jabłko mascarpone

Deser jest wyśmienity i prosty....

image-1an0c2s

Dodane przez: marzencia117

GALARETKA KEFIROWA

Zdrowa, prosta w wykonaniu galaretka,...