Galaretka drobiowa rosołowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna galaretka drobiowa. Zrobiona z tego co zostało z obiadu.Mój sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ćwiartka z kurczaka
    1 szyjka z kaczki
    1 średnia marchewka
    kawałek pietruszki
    3 szklanki rosołu
    4 łyżeczki z sporym czubkiem żelatyny
    sól i pieprz do smaku

Galaretka drobiowa rosołowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i warzywa wyjmujemy z rosołu, odsączamy. Mięso oddzielamy od kości, a warzywa kroimy na drobno. Do garnka przelewamy rosół i zagotowujemy, wsypujemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy mięso, warzywa i przyprawy, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Półpłynną galaretkę przekładamy do silikonowych foremek. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Gotową galaretkę wyjmujemy z foremek i przekładamy na talerz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy