Galaretka drobiowa

  • wyświetlono: 164 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Galaretka zrobiona z mięsa z rosołu oraz bulionu z dodatkami.

WIN_20170302_191418 (2)
  • 60min

Składniki

1 ugotowane udko indycze z rosołu
1 marchewka z rosołu
2 szkl rosołu
1 łyżka żelatyny
1 jajko ugotowane na twardo
3 łyżki kukurydzy z puszki

Sposób przygotowania przepisu:

Galaretka drobiowa

  • 1. Obieramy mięso z kości i kroimy drobno.Wkładamy do miseczki.Dodajemy pokrojoną drobno marchewkę i kukurydzę, mieszamy. Przygotowujemy sobie foremki lub szklanki- 4 sztuki.Jajko obieramy ze skorupki i kroimy na 4 części.Na dnie foremek układamy po cząstce jajka.Na to wykładamy po 3-4 łyżki mięsa z dodatkami.Do gorącego bulionu dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści.Zalewamy bulionem mięsko z dodatkami i odstawiamy do zastygnięcia.Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

Galaretka drobiowa

Dodane przez: nadia180

Galaretka drobiowa

Najlepsza jest polana sokiem z...

Galaretka mięsna

Dodane przez: joanna30

Galaretka drobiowa

Pyszna przystawka nie tylko na...

Dodane przez: PolskaGotuje

Galaretka drobiowa

bardzo lubię galaretkę drobiową

Galaretka drobiowa

Dodane przez: Dobika

Galaretka drobiowa

Przepyszna galaretka,którą często...

Galaretka drobiowa z papryką

Dodane przez: EwaSidor

Galaretka drobiowa z papryką

Smaczne małe galaretki drobiowe...

Galareta drobiowa

Dodane przez: Leszczu86

Galaretka drobiowa

Domowa galareta drobiowa na bazie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE