GALARETKA DROBIOWA

  • wyświetlono: 716 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Super pomysł na przystawkę .U mnie taka galaretka szybko znika z talerza.

Składniki

Kurczak
por, marchewka, pietruszka seler , czosnek
żelatyna 50 gr na 2, 5 litra wywaru

Sposób przygotowania przepisu:

GALARETKA DROBIOWA

  • 1. Kurczaka myjemy i zalewamy wodą tak żeby był zakryty .
  • 2. Dodajemy umyte warzywa i czosnek.
  • 3. Gdy się zagotuje dodajemy warzywko lub vegetę , doprawiamy do smaku .
  • 4. Mięso gotujemy tak długo aż będzie odchodzić od kości.
    Marchewkę wyjmujemy prędzej żeby się nie rozgotowała.
  • 5. Ugotowane mięsko drobno kroimy.
  • image-2b612k76. Na spodzie miseczki układamy pokrojona marchewkę ( ja dałam oliwki bo je uwielbiam ) można też ułożyć jajko ( jak lubicie )
  • 7. Wywar z mięsa przecedzamy przez sitko , dodajemy żelatynę i mieszamy ,
  • 8. Zalewamy mięsko w miseczkach i odstawiamy do zastygnięcia.

Porady

Na 2,5 litra płynu dajemy 1 żelatynę czyli 50 gr. Wszystko zależy od ilości rosołu z gotowanego mięsa, jeśli macie więcej do dodajcie większą część żelatyny .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

image-16rnecj

Dodane przez: Dana75

Galaretka drobiowa

Dobry pomysł na wykorzystanie reszty...

Galaretka drobiowa

Dodane przez: łyżeczka

Galaretka drobiowa

Przekąska Wielkanocna i stały...

Galareta drobiowa

Dodane przez: Leszczu86

Galaretka drobiowa

Domowa galareta drobiowa na bazie...

Wielkanocna galaretka drobiowa - jajka

Dodane przez: JoannaG

Wielkanocna galaretka drobiowa - jajka

Po śniadaniu Wielkanocnym już można...

Galaretka drobiowa bez żelatyny

Dodane przez: soroka

Galaretka drobiowa bez żelatyny

Doskonała na przyjęcia. Pięknie...

image-1w2m07d

Dodane przez: malesia3

Galaretka drobiowa

Pyszna propozycja na kolację ,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE