Galaretka drobiowa

  • wyświetlono: 842 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszna i lekka galaretka z drobiu.

klaudia0318

Składniki

2 piersi z kurczaka
1 udo
2 litry wody
marchewka
groszek
kukurydza
sól,pieprz,liść laurowy,ziele angielskie
żelatyna


Sposób przygotowania przepisu:

Galaretka drobiowa

  • 1. Mięso umyć,wrzucić do wody. Dodać liść laurowy,ziele angielskie,sol,pieprz.
    Marchewkę obrać,dodac do garnka z wodą.Gotować na wolnym
    ogniu,około 1,5 godziny.
    Z wywaru wyjąć mieso i warzywa. Przecedzić przez sito. Dodać żelatynę i chwilę podgrzać,aż zelatyna się ropusci.
    W pojemnikach układać marchewkę pokrojoną w plastry,groszek kukurydzę i mięso. Wszystko zalać wywarem z żelatyną. I gotowe :) Odstawić na noc do lodowki :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszkola_babciwarzywagalaretkadróbprzystawkiWielkanocboże narodzenie

Komentarze

Podobne przepisy

Galaretka drobiowa bez żelatyny

Dodane przez: soroka

Galaretka drobiowa bez żelatyny

Doskonała na przyjęcia. Pięknie...

Wielkanocna galaretka drobiowa - jajka

Dodane przez: JoannaG

Wielkanocna galaretka drobiowa - jajka

Po śniadaniu Wielkanocnym już można...

GALARETKA DROBIOWA

Dodane przez: JOANNA 55a

GALARETKA DROBIOWA

bardzo smaczna

Galaretka drobiowa

Dodane przez: nadia180

Galaretka drobiowa

Najlepsza jest polana sokiem z...

Galaretka mięsna

Dodane przez: joanna30

Galaretka drobiowa

Pyszna przystawka nie tylko na...

Dodane przez: PolskaGotuje

Galaretka drobiowa

bardzo lubię galaretkę drobiową

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE