Galaretka drobiowa

4.5 (153 ocen)

  • 2 godz.

Ta potrawa często gości u nas na imprezach.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 3 udka,1 kg łapek kurzych,2 marchewki,1 pietruszka,ziele angielskie ,liść laurowy,pieprz,kucharek,natka pietruszki,pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galaretka drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka i łapki zalewamy wodą ,dodajemy warzywa,przyprawy i gotujemy do miękości.Ugotowane mięso i warzywa wyjmujemy i kroimy,przygotowujemy miseczki lub kubeczki rozkładamy pokrojone mięso i warzywa i zalewamy powstałym wywarem.Wkładamy do lodówki.

Porady

Możemy dodać groszek konserwowy i pokrojone jajko.Galaretkę żeluje wywar z łapek, nie dodaję żelatyny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować