REKLAMA

GALARETTO ARONIOWE

wyświetlono: 1310 | dodany do książki kucharskiej: 8 | polecenia: 1

Do ciast, deserów, lodów i do pieczywa.

opublikowany: 05.06.2013
Udostępnij Pinterest
  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg aronii
    1,5 kg cukru
    2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 3/4 szklanki wody
Ocena:

(średnia 5 z 199 głosów)

Jak zrobić GALARETTO ARONIOWE?
Sposób przygotowania:

  • 1. Aronie zmiksować na gładką masę. Obsypać cukrem i zagotować. Pogotować aż masa będzie w miarę jednolita. Zdjąć z ognia i dodać rozpuszczoną żelatynę. Zamieszać. Przekładać do małych słoiczków, zamykać i układać do góry dnem na 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE