Galaretka arbuzowa

  • wyświetlono: 296 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Naturalna galaretka, bez zbędnych chemicznych dodatków. Smacznie i zdrowo. Do żelowania galaretki użyliśmy agar-agar.

DSC_1166
  • 60min

Składniki

Na dwie porcje po 250 ml:
450 ml miąższu arbuza
50 ml grenadyny
3,5 g agar-agar

Sposób przygotowania przepisu:

Galaretka arbuzowa

  • 1. Miąższ z arbuza miksujemy w robocie kuchennym na jednolitą masę. Przekładamy do rondelka, dodajemy grenadynę i agar-agar, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Zestawiamy z ognia lekko ostudzamy. Przed wylaniem do salaterek ponownie mieszamy. Wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

galaretka

Dodane przez: izaa_a

galaretka "piwo"

jakiś czas temu ta galaretka była...

Dodane przez: killxoff

Lody arbuzowe

Każdy w gorące dni chce się ochłodzić.Ale...

Arbuzowy deser drożdżowy

Dodane przez: jola4455

Arbuzowa bukta

To ciasto łamie stereotypy,bo kto...

Kostka arbuzowa

Dodane przez: edysiaa8

Kostka arbuzowa

Lekki i orzeźwiający

Arbuzowe galaretki

Dodane przez: EmciaPichci

Arbuzowe galaretki

Galaretki wspaniale urozmaicą każde...

Arbuzowy torcik

Dodane przez: Jaga85

Arbuzowy torcik

To przepyszne, lekkie połączenie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE