Galareta z szynką, jajkami i warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczna i efektowna, doskonała na święta :)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szynka drobiowa 20-25 dkg
    - jajka ugotowane na twardo 2 szt.
    - marchewka ugotowana 2-3 szt.
    - groszek konserwowy - pół puszki
    - rosół - bulion - drobiowy 1,5 litra
    - żelatyna 3 łyżki
    - natka zielonej pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Jajko Przystawki Szynki

Galareta z szynką, jajkami i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion zagotowałam i przecedziłam, w gorącym rozpuściłam żelatynę i odstawiłam. Szynkę i marchewkę pokroiłam w kosteczkę-paseczki, jajka w grubsze plastry. Na dno pojemnika wylałam trochę bulionu, wstawiłam do lodówki, kiedy stężał poukładałam warstwę plastrów jajek, zalałam bulionem i znów włożyłam do lodówki aby stężał, następnie posypałam pokrojoną szynką, na końcu marchewka i groszkiem. Całość udekorowałam listkami pietruszki i zalałam bulionem do pełna. Wstawiłam do lodówki aby galaretka stężała.
    Gotową galaretkę podałam pokrojoną w plastry ułożone na liściach sałaty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować