GALARETA Z NÓŻEK WIEPRZOWYCH

4.49 (199 ocen)

w święta nie może jej zabraknąć na Wielkanocnym stole

Składniki:

  • 2 nóżki wieprzowe
    1 golonka wieprzowa
    3 marchewki, 1 pietruszka
    kawałek czerwonej papryki, kukurydza
    sól, pieprz, 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie
    3 jajka
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Galareta Golonka Przystawki

Galareta z nóżek wieprzowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonkę i nogi myjemy, następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą, gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania dodajemy włoszczyznę i przyprawy. Nóżki i golonkę obieramy z kości i skóry. Obrane mięso drobno kroimy. Wywar przelewamy przez sito, odstawiamy do schłodzenia. Włoszczyznę kroimy w kostkę, paprykę kroimy na kawałki. Jajka gotujemy na twardo a następnie kroimy na mniejsze kawałki.
    Do kubeczków wkładamy na dno jajko, paprykę, kukurydzę i włoszczyznę, układamy warstwę mięsa, zalewamy wywarem. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia galaretki.
    Galareta najlepiej smakuje podawana z octem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować