Uwielbiam galaretę! Często jadam ją na śniadanie do chrupiących, grillowanych tostów. Taki dodatek do chleba sprawi, że nasze włosy i paznokcie będą w genialnej kondycji:)
5 (181 ocen)
Porady
Galaretkę można przygotować również z kurczaka. W takim wypadku wygotowujemy dużą ilość kurzych łapek (np. 1kg.) . Osobno gotujemy rosół z kurczaka i mieszamy jak powyżej. Warzywa możemy wykorzystać do sałatki. Należy pamiętać, iż warzywa a szczególnie marchew dodane do galaretki bardzo szybko ją psują. Galaretę z marchwią która wizualnie wzbogaca potrawę należy spożyć szybko, ponieważ podpłynie wodą. Można użyć golonki albo łopatki , szynki bądź wołowiny rosołowej. Można mięsa pomieszać pamiętając jednak, że najdłużej gotuje się wołowina. Polecam także szyjki indycze, 2-3 sztuki (bez skóry). Read more: http://slodkieslone.pl/page/3/#ixzz25UszfC8u
Komentarze