PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Galareta z kurczakahttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/52/galareta-z-kurczaka_1.jpeg538407http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/galareta-z-kurczaka-3
ćwiartki z kurczaka 1,5 kg - 4 szt.
włoszczyzna suszona 2 łyżki
pasta rosołowa 1 łyżka
liść laurowy 5 szt.
ziele angielskie 10 szt.
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
żelatyna 70 g
woda 3 litry
Sposób przygotowania przepisu:
Galareta z kurczaka
1.
Ćwiartki z kurczaka czyścimy, płuczemy pod bieżącą wodą, wkładamy go garnka i zalewamy wodą, solimy. Zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Po zebraniu szumowin dodajemy włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i pastę rosołową, gotujemy 30 minut. Po tym czasie zakańczamy gotowanie, wyjmujemy ćwiartki, studzimy i oddzielamy mięso od kości. Mięso kroimy w większą kostkę, według naszych potrzeb. Rosół przecedzamy przez sitko. Przygotowujemy pojemniki do galarety. Na dno układamy kawałki mięsa. Przecedzony rosół zagotowujemy, dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy aż się rozpuści żelatyna. Ostudzonym rosołem zalewamy przygotowane pojemniki z ułożonymi kawałkami mięsa, studzimy i ostudzone wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc.
Smacznego !!!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze