Galareta z kurczaka

  • wyświetlono: 556 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Obowiązkowa na naszym świątecznym stole:)

czekoladka
  • Średni

Składniki

- mięs z kurczaka np. ćwiartki: 1.5 kilograma
- Żelatyna: 1 opakowanie
- jajka: 6 sztuk
- groszek (duża): 1 puszka
- marchewki: 4 sztuki
- sól, pieprz (do smaku): 1 szczypta
- natka pietruszki: 0.5 pęczka

Sposób przygotowania przepisu:

Galareta z kurczaka

  • 1. Mięso umyć, marchewkę obrać, zalać ok. 3 litrami wody i gotować do miękkości ok. 40min. Następnie wyjąć mięso i drobniutko pokroić. Ułożyć do gotowych misek lub głębokich pojemniczków. Powstały od gotowania mięsa rosół doprawić solą i pieprzem. Całą paczkę żelatyny rozpuścić w 1/2 szkl wody i wlać do rosołu. Dokładnie wymieszać, zagotować. Gorącym wywarem zalać mięso. Dodać groszek i pokrojoną w kostkę ugotowaną marchewkę. Jajka ugotować na twardo, przestudzić, oskubać i przekroić wzdłuż na pół, dodać do galarety. Udekorować natką pietruszki. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

KurczakWielkanockonkurs_wielkanocnykomuniaboże narodzeniekuchnia polskaimprezy

Komentarze

Podobne przepisy

Galareta z kurczaka.

Dodane przez: weronika63

Galareta z kurczaka

Bardzo smaczna galareta z kurczaka.

Kurczak w galarecie

Dodane przez: AnetaJ

Kurczak w galarecie

To doskonała przystawka, ładnie...

Kurczak w białym płaszczu

Dodane przez: ewaeu

Kurczak w galarecie

Na rodzinne spotkanie polecam właśnie...

jajka w galarecie

Dodane przez: monikaT83

Jajka w galarecie z kurczakiem i warzywami

Jajka na Wielkanocy stół podane...

Galareta drobiowa z piersi kurczaka

Dodane przez: pierniczkowo

Galareta drobiowa z piersi kurczaka

Smaczna zimna przekąska, która...

Dodane przez: PolskaGotuje

Galareta z kurczakiem

Niedroga, szybka i łatwa do zrobienia...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE