Galareta z golonek z groszkiem zielonym i marchewką

  • wyświetlono: 121 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

smaczna przystawka

118676133_306263087332359_5260937475200504750_n
  • 3 porcje
  • 120min
  • Średni

Składniki

2 golonki wieprzowe
puszka groszku konserwowego
4 średnie marchewki
1 łyżka żelatyny
pieprz
sól
ziele angielskie
ząbek czosnku
ziarna pieprzu
natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Galareta z golonek z groszkiem zielonym i marchewką

  • 1. Golonki umyć, włożyć do garnka i zalać wodą, dodać przyprawy i gotować około 50-60 minut wolnym ogniu. Po tym czasie dodać całą obraną marchew i gotować jeszcze około 30 minut.
    Po tym czasie mięso obrać,umieścić w miseczkach . Marchew pokroić w plasterki, pietruszkę posiekać, groszek odsączyć z zalewy.
    Składniki ułożyć w miseczkach w których już znajduje się mięso .
    Żelatynę rozrobić w niewielkiej ilości wywaru.
    Dodać do tych składników , zalać resztą wywaru.
    Odstawić do otygnięcia a następnie schłodzić w lodówce.
    Smacznego:)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsoprzystawkagolonkagalaretażelatynaprzekąskagalareta z groszkiem

Komentarze

Podobne przepisy

Galert śląski(galareta z golonki i nóżek wieprzowych)

Dodane przez: emalitowska

Galert śląski(galareta z golonki i nóżek...

Doskonała,tradycyjna przystawka.

Jajka z groszkiem w galarecie

Dodane przez: ilka_86

Jajka z groszkiem w galarecie

Prosta, smaczna i kolorowa przekąska...

pyszna

Dodane przez: beciiaaa

Galareta z jajkiem, kurczakiem, brokułem,...

Smaczna zimna przekąska, która...

Babeczki z kaszy gryczanej

Dodane przez: przejs

Babeczki gryczane z jajkiem, groszkiem i...

Kolorowy i zdrowy dodatek do obiadu.

Arancini przed smażeniem

Dodane przez: anchesenpaamon

Arancini con ragù (z mięsem mielonym i zielonym...

Typowa potrawa kuchni sycylijskiej....

Wyrób.

Dodane przez: Di bloguje

Kurczak w galaretce z marchewką i groszkiem...

Ten domowy wyrób to naprawdę pyszna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE