Galareta z golonek z groszkiem zielonym i marchewką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Średni

smaczna przystawka

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 golonki wieprzowe
    puszka groszku konserwowego
    4 średnie marchewki
    1 łyżka żelatyny
    pieprz
    sól
    ziele angielskie
    ząbek czosnku
    ziarna pieprzu
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Galareta z golonek z groszkiem zielonym i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonki umyć, włożyć do garnka i zalać wodą, dodać przyprawy i gotować około 50-60 minut wolnym ogniu. Po tym czasie dodać całą obraną marchew i gotować jeszcze około 30 minut.
    Po tym czasie mięso obrać,umieścić w miseczkach . Marchew pokroić w plasterki, pietruszkę posiekać, groszek odsączyć z zalewy.
    Składniki ułożyć w miseczkach w których już znajduje się mięso .
    Żelatynę rozrobić w niewielkiej ilości wywaru.
    Dodać do tych składników , zalać resztą wywaru.
    Odstawić do otygnięcia a następnie schłodzić w lodówce.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Mięso Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować