Galareta "Świnka"

  • wyświetlono: 13260 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Pomysł na świnkę podpatrzyłam na urodzinach:)

roza28
  • 30min

Składniki

1 golonko wp
3 nóżki wp
4 liście laurowe
5 kulek ziela angielskiego
1 cebula
1 marchewka
sól, pieprz, ocet
plastikowa butelka

Sposób przygotowania przepisu:

Galareta "Świnka"

  • 1. Golonko i nóżki oczyścić i umyć zalać zimną wodą dodać przyprawy i jarzyny gotować 3 godziny na wolnym ogniu. Ugotowane mięso obrać z kości zmielić lub pokroić wywar przecedzić doprawić do smaku przestudzić. Plastikową butelkę przekroić wzdłuż na większą połowę mięso poukładać do butelki i zalać ostudzonym wywarem zostawić do zastygnięcia wyjąć z butelki i przyozdobić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Galareta wieprzowa w słoikach

Dodane przez: bienpyt

Galareta wieprzowa w słoikach

Zawsze zlewałam galaretę do salaterek....

galareta wieprzowa

Dodane przez: aniak

Galareta wieprzowa

Przepis na galaretę jest ze mną...

galareta

Dodane przez: PrzepisyBozeny

galareta

goście byli nią zachwyceni

Galareta wieprzowa

Dodane przez: Di bloguje

Galareta wieprzowa

Galareta z nóżek wieprzowych -...

Galareta drobiowa

Dodane przez: Emilia1989

Galareta drobiowa

Tą galaretę uwielbia cała moja...

roladki w galarecie

Dodane przez: katarzynka455

Roladki w galarecie

Lubimy coś nie coś w galarecie:)))

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE