Galareta drobiowa z marchewką, jajkiem i groszkiem

4.48 (154 ocen)

  • 60 min

Galaretę lubię w każdej postaci,nadaje się na różne przyjęcia , jest smaczna i łatwa w przygotowaniu.

  • 60 min

Składniki:

  • Kurczak-średniej wielkości

    puszka groszku konserwowego

    4 duże marchewki

    3 jajka

    natka pietruszki

    żelatyna

    2 kostki rosołowe


    sól ,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (154 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galareta drobiowa z marchewką, jajkiem i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2ai3pkf 1. 1.Kurczaka myjemy,dzielimy na części ,zalewamy zimną wodą i gotujemy na małym ogniu.

    2.Marchewkę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do wywaru.

    3.Przyprawiamy solą pieprzem,wegetą i dodajemy kostki rosołowe.Gotujemy do momentu aż mięso i warzywa zmiękną

    4.Marchewkę oraz mięso wyjmujemy i kroimy w kostkę

    5.Jajka gotujemy na twardo




    Do gorącego bulionu dodajemy żelatynę( na 1 l wody około 6 łyżeczek żelatyny)




    W salaterkach lub w innym naczyniu układamy kolejno natkę pietruszki, plasterki jajka,odcedzony groszek,marchewkę oraz mięso.Zalewamy przygotowanym wcześniej bulionem i pozostawiamy do stężenia.Galaretę podajemy skropioną octem.
  • image-0wf53b1 2. .
  • image-1eajocx 3. .
  • image-0lo9kjd 4. .

Porady

Podczas dzielenia kurczaka fileta odkładam na bok,nie daję go do gotowania, zużywam go do innych potraw .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować