GALARETA DROBIOWA Z JAJEM

0 (0 ocen)

  • 60 min

Na swiątecznym stole a także na stole przy którym spotka się rodzina, znajomi, taka drobiowa galaretka znjajduje z łatwoscią swoje miejsce

  • 60 min

Składniki:

  • 3 udka kurze
    5 jajek
    4 marchwie
    puszka groszku
    1 pietruszka
    selera kawałek
    1 cebula
    sól,pieprz
    3 litry wody
    2 łyżki żelatyny
    2 liście laurowe
    3 ziela angielskie

Galareta drobiowa z jajem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy,wrzucamy do wody, dodajemy obrane marchewki, pietruszkę, selera, cebulę.
    Wrzucamy ziele angielskie, i listki laurowe.Gotujemy.Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy do
    miękkosci mięsa. Wyjmujemy mięso, studzimy. Z rosołu wyciągamy marchew, resztę przecedzamy.
    Rozpuszczamy żelatynę w pól szklanki wywaru, dodajemy do rosołu, nie gotujemy już. Marchew
    kroimy w krążki, układamy na dnie małej salaterki połówki ugotowanych wcześniej jajek, 2 łyżki
    groszku, na to marchew. Mięso obieramy, wykładamy na marchew, zalewamy rosołem.
    Odstawiamy do stężenia. Przed podaniem pojemnik oblewamy gorącą wodą,odwracamy do
    góry dnem na talerz, podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy