GALANTYNA Z PIERSI KURCZAKA

4.47 (153 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Jest miękka , krucha doskonała jako dodatek do sałatek lub na kanapkę. Robię ją często na różne okazje.Wszystkim bardzo smakuje.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg mielonego fileta z kurczaka, 1 serek twarogowy ( smak dowolny ) , przyprawa do kurczaka, wegeta,pieprz, suszone pomidory,zielona pietruszka lub koperek w/g uznania, papryka.
    Rękaw do pieczenia
    sznurek do zawiązania
Wystaw ocenę:

4.47 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Galantyna z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-072mol7 1. Filety zemleć.
    Przełożyć do miski, dodać serek, paprykę,koperek,suszone pomidory, pietruszkę.Doprawić pieprzem,wegetą oraz przyprawą do kurczaka.
    Dokładnie wymieszać.
  • image-0ccs1hb 2. Rozciąć rękaw ułożyć mięso w kształt rulonu.
  • image-0y4bm19 3. Zwinąć jak cukierek i zawiązać na końcach.
  • image-1r0m85n 4. Włożyć do naczynia ( kaczka, rondel) wlać 1 szklankę wody i gotować pod przykryciem na gazie ok 1 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować