Galantyna z piersi kurczaka

4.49 (171 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wszyscy moi znajomi rozkoszują podniebienie wspaniałą w smaku galantyną. Jest miękka , krucha doskonała jako dodatek do sałatek lub na kanapkę.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg mielonego fileta z kurczaka, 1 serek twarogowy ( smak dowolny ) , przyprawa do kurczaka, wegeta,pieprz, suszone pomidory,zielona pietruszka lub koperek w/g uznania. Rękaw do pieczenia sznurek do zawiązania.
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania główne Kanapki

Galantyna z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać mięso z przyprawami i serkiem, doprawić do smaku.Rozciąć rękaw ułożyć mięso w kształt rulonu i zwinąć jak cukierek.Zawiązać na końcach. Włożyć do naczynia ( kaczka, rondel) wlać 1 szklankę wody i gotować pod przykryciem na gazie ok 1 godziny.

Porady

Najlepszy jest serek twarogowy z Włoszczowa lub Mlekovita.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować