GALANTYNA DROBIOWA

  • wyświetlono: 5156 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

PYCHOTA,PRZYGOTOWUJĘ ZWŁASZCZA NA WAŻNE RODZINNE UROCZYSTOŚĆI.WYŚMIENITA NA CIEPŁO DO OBIADU,ZIMNO DO SAŁATKI.

AMOREK
  • 140min

Składniki

1,5-2KG KURCZAK
3 ŁYZKI KASZY MANNY
1 ŁYZECZKA CZOSNKU GRANULOWANEGO
1 JAJKO
2 UDKA Z KURCZAKA
1 ŁYZECZKAA MAJERANKU
0.5 ŁYZECZKI PAPRYKI
WEGETA
1 ŁYZECZKA PIEPSZU ZIOŁOWEGO
2 ŁYZKI PRZYPRAWY DO KURCZAKA

Sposób przygotowania przepisu:

GALANTYNA DROBIOWA

  • GALANTYNA DROBIOWA1. Z KURCZAKA WYJMUJEMY WSZYSTKIE KOŚĆI,ZACZYNAMY OD PIERSI.PŁAT MIĘSNY POSYPUJEMY PRZYPRAWĄ DO KURCZAKA I POZOSTAWIAMY NA OKOŁO 2 GODZ.
    MIĘSO Z UDEK OBIERAMY I SUROWE MIELIMY PRZEZ MASZYNKĘ.DODAJEMY JAJKO,KASZĘ,MAJERANEK,WEGETĘ,PIEPSZ,CZOSNEK.DOKŁADNIE MIESZAMY.
    Z PIERSI NIECO ODCINAMY MIĘSA I ROZKŁADAMY NA CAŁYM PŁACIE.NAKŁADAMY FARSZ Z MIELONEGO MIĘSA POCZYM ZWIJAMY.KOŃCE ŚCISKAMY NICIĄ I OBWIĄZUJEMY DO OKOŁA,LUB WKŁADAMY DO SIATKI DO PIECZENIA.
    WIERZCH GALANTYNY POSYPUJEMY OBFICIE PRZYPRAWĄ I WKŁADAMY DO RĘKAWA DO PIECZENIA.PIEC 180ST PRZEZ 50-60MIN

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

image-0509mtw

Dodane przez: in-humility

PIECZARKI W ZALEWIE POMIDOROWEJ

Pieczarki takie możemy jeść na...

image-0ndudig

Dodane przez: in-humility

BRUSCHETTA

Aromatyczne, błyskawiczne grzanki...

image-1qnyvno

Dodane przez: in-humility

SZAKSZUKA, czyli pomidory z jajkami z patelni

Doskonała tunezyjska potrawa zamiast...

image-178egqj

Dodane przez: Mniam1

Galaretka z kurczakiem i szynką

Wytrawna galareta z kurczakiem,...

image-06l2n9b

Dodane przez: Kasja1986

Frytki z awokado

Chrupiąca panierka chlebowa z dodatkiem...

image-0gnk53n

Dodane przez: paolineczka

Placek francuski z camembertem i brzoskwinią

Nasze dzisiejsze śniadanko. Było...