GALANTYNA DROBIOWA

  • wyświetlono: 6000 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

PYCHOTA,PRZYGOTOWUJĘ ZWŁASZCZA NA WAŻNE RODZINNE UROCZYSTOŚĆI.WYŚMIENITA NA CIEPŁO DO OBIADU,ZIMNO DO SAŁATKI.

AMOREK
  • 140min

Składniki

1,5-2KG KURCZAK
3 ŁYZKI KASZY MANNY
1 ŁYZECZKA CZOSNKU GRANULOWANEGO
1 JAJKO
2 UDKA Z KURCZAKA
1 ŁYZECZKAA MAJERANKU
0.5 ŁYZECZKI PAPRYKI
WEGETA
1 ŁYZECZKA PIEPSZU ZIOŁOWEGO
2 ŁYZKI PRZYPRAWY DO KURCZAKA

Sposób przygotowania przepisu:

GALANTYNA DROBIOWA

  • GALANTYNA DROBIOWA1. Z KURCZAKA WYJMUJEMY WSZYSTKIE KOŚĆI,ZACZYNAMY OD PIERSI.PŁAT MIĘSNY POSYPUJEMY PRZYPRAWĄ DO KURCZAKA I POZOSTAWIAMY NA OKOŁO 2 GODZ.
    MIĘSO Z UDEK OBIERAMY I SUROWE MIELIMY PRZEZ MASZYNKĘ.DODAJEMY JAJKO,KASZĘ,MAJERANEK,WEGETĘ,PIEPSZ,CZOSNEK.DOKŁADNIE MIESZAMY.
    Z PIERSI NIECO ODCINAMY MIĘSA I ROZKŁADAMY NA CAŁYM PŁACIE.NAKŁADAMY FARSZ Z MIELONEGO MIĘSA POCZYM ZWIJAMY.KOŃCE ŚCISKAMY NICIĄ I OBWIĄZUJEMY DO OKOŁA,LUB WKŁADAMY DO SIATKI DO PIECZENIA.
    WIERZCH GALANTYNY POSYPUJEMY OBFICIE PRZYPRAWĄ I WKŁADAMY DO RĘKAWA DO PIECZENIA.PIEC 180ST PRZEZ 50-60MIN

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiad
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-1ruub7h

Dodane przez: KORAL

Kulebiak porowo-cebulowy z czarnuszką

Smakowita przekąska, kolacja czy...

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodane przez: patunia1987

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

Pyszne jajka faszerowane tuńczykiem....

JAJKA FASZEROWANE SELEREM

Dodane przez: patunia1987

Jajka faszerowane selerem naciowym

Pyszne jajka faszerowane selerem....

Róża z salami

Dodane przez: Czarnegotuje

Róże z salami

łatwa , szybka i efektownie wyglądająca...

image-1uapb6d

Dodane przez: KORAL

A'la tatar z buraków

Jutro pierwszy dzień wiosny, proponuję...

Wiosenne jajka

Dodane przez: 2milutka

Wiosenne jajka

Prawdziwie wiosenne, na śniadanie,...