Gołąbki kaszą jęczmienną

0 (0 ocen)

  • 20 min

Super smakują na ciepło jak i na zimno.

  • 20 min

Składniki:

  • 70 dag mięsa mielonego wieprzowego
    1 główka kapusty włoskiej
    1 jajo
    2 woreczki kaszy jęczmiennej
    sól,pieprz,przyprawa uniwersalna
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    2ząbki czosnku
    0,5 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty parzymy i ścinamy nerwy.
  • 2. Kaszę gotujemy 15 minut w woreczkach i pozostawiamy aż wystygnie.
  • 3. Do mielonego mięsa wbijamy jajo,dodajemy ostudzoną kaszę,zgnieciony czosnek,1łyżkę koncentratu pomidorowego i doprawiamy solą, przyprawa uniwersalną i pieprzem do smaku.
  • 4. Na każdy liść nakładamy masę mięsną z kaszą .Zawijamy boki liścia potem w rulon gołąbki.
    Na dnie garnka układamy niewykorzystane liście na to układamy gołąbki jeden obok drugiego
    Zalewamy to 0,5 szklanki oleju , 1szklanka wody i dusimy do miękkości około 40minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować