Galareta drobiowa z kukurydzą konserwową

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną galaretkę drobiową. Polecam jako przystawkę lub na kolację z pieczywem.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 podudzia z kurczaka z rosołu
    1 szyjka indycza z rosołu
    1 marchewka z rosołu
    1 pietruszka rosołu
    3 szkl rosołu
    4 łyżki żelatyny
    1 mała puszka kukurydzy
    natka pietruszki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rosół Galaretki Przystawki

Galareta drobiowa z kukurydzą konserwową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gorącego rosołu wsypujemy żelatynę i rozpuszczamy, odstawiamy do stężenia. Kukurydzę przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Mięso oddzielamy od kości i kroimy na drobno. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę. Do lekko stężonej żelatyny wkładamy mięso, warzywa, pokrojoną natkę, przyprawy i mieszamy. Przekładamy do silikonowych foremek.
    Galaretkę wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować