Fusilli z groszkiem w sosie śmietanowo-serowym

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki obiad w kilka chwil.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g makaronu fusilli
    250 ml śmietany 30%
    200 g mrożonego groszku
    200 g serka z ziołami (typu almette)
    sól, pieprz

Fusilli z groszkiem w sosie śmietanowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fusilli z groszkiem w sosie śmietanowo-serowym 1. Makaron gotujemy al dente. Wodę z makaronu zachowujemy.

    Śmietanę podgrzewamy razem z serem,
    Do sosu dodajemy groszek, chwilę podgrzewamy (około 3 min).
    Do sosu dodajemy makaron, składniki dokładnie łączymy. W razie potrzeby, dodajemy wodę z gotowania makaronu.
    Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy