Fusilli rigati z mozzarellą w brokułowym pesto

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Brokułowe pesto jest bardzo wyjątkowe

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron (fusilli rigati (w kształcie sprężynek)): 400 gramów
    - mozzarella (kula): 1 sztuka
    - brokuły świeże: 400 gramów
    - Ząbki czosnku: 3 sztuki
    - oliwa z oliwek, dobra: 8 łyżek
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - suszone pomidory (przyprawa Specialite, z bazylią i czosnkiem): 1 szczypta
    - czosnek (rozgnieciony) (płatki suszone Specialite): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fusilli rigati z mozzarellą w brokułowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Odstawiamy i przykrywamy, aby pozostał ciepły.
    - Przygotowujemy pesto brokułowe: Brokuły myjemy, rozdzielamy na różyczki i gotujemy, aż będą miękkie. Wrzucamy do blendera wraz z obranymi ząbkami całego czosnku i oliwą z oliwek extra vergine. Miksujemy pulsowo do uzyskania gęstego pesto. Doprawiamy solą, pieprzem, Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem i miksujemy jeszcze kilka sekund. Przekładamy do dużej miski.
  • 2. Ugotowany makaron mieszamy starannie z pesto brokułowym. Dodajemy porwaną mozzarellę i mieszamy. Danie podajemy ciepłe udekorowane pomidorkami czereśniowymi oraz Specialite suszone płatki czosnku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować