Fusilli al torchio z brokułem i szynką parmeńską

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczna, aromatyczna propozycja obiadowa z Włoch :)

  • 40 min

Składniki:

  • 200 g makaronu Fusilli al torchio
    1/2 brokuła
    100 g szpinaku mrożonego w brykiecie
    100 g szynki parmeńskiej
    sól, pieprz
    ser a'la parmezan

Fusilli al torchio z brokułem i szynką parmeńską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente. Brokuła ugotować na półtwardo.
    Szpinak rozmrozić na suchej patelni, dodać pokrojoną szynkę, podsmażyć, dodać pokrojonego w plastry brokuła. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą (szynka jest słona). Wymieszać z makaronem. Jeszcze na patelni posypać serem, wymieszać.
    Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy