Fuczki- placki z kiszoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

przepyszne , proste danie

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    1 jajko
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki wody
    200 gr kiszonej kapusty
    sól, pieprz, majeranek olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Przystawki

Fuczki- placki z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko zmiksować z wodą, mlekiem i mąką.
  • 2. Kapustę odcisnąć i drobno pokroić. Dodać do przygotowanego ciasta. Przyprawić i dokładnie wymieszać.
  • 3. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować