Fuczki - placki z kiszoną kapustą

  • wyświetlono: 2474 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

danie z kuchni bieszczadzkiej

PolskaGotuje
  • Łatwy

Składniki

- kapusta kiszona: 200 gramów
- Jajko: 1 sztuka
- mąka pszenna: 150 gramów
- mleko: 200 mililitrów
- masło klarowane: 2 łyżki
- sól i pieprz do smaku: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Fuczki - placki z kiszoną kapustą

  • 1. Z mąki, jajka i mleka zrób ciasto naleśnikowe.
  • 2. Kapustę opłucz, dobrze odciśnij i posiekaj. Następnie dodaj ją do ciasta naleśnikowego i dopraw do smaku.
  • 3. Fuczki wielkości placków ziemniaczanych smaż na maśle klarownym mniej więcej 3 minuty z każdej strony.
  • 4. Podawaj jako samodzielne dani albo dodatek do mięsa i ryb.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

plackiobiadkapusta kwaszonaBudynekfuczki

Komentarze

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną

Dodane przez: teresa-kr

Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną

Propozycja urozmaicenia podania...

placki1

Dodane przez: paolineczka

Placki ziemniaczane z młodą kiszoną kapustą

Bez dwóch zdań – młode warzywa...

Placki z kiszoną kapustą

Dodane przez: bozena68

Placki z kiszoną kapustą

Kiszona kapusta ..w plackach? tak...

gotowe

Dodane przez: ziutula

placki ziemniaczane z kapustą kiszoną, porem...

placki są smaczne, syte................SMACZNEGO!!!

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i sosem cebulowo – pomidorowym

Dodane przez: JustKuchcik

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i sosem...

Placki z gotowanych ziemniaków...

Placuszki z kapusty

Dodane przez: Dolcevitainmykitchen

Placuszki z kapusty kiszonej

Placuszki z kapusty kiszonej są...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE