Frytki selerowe

4.5 (154 ocen)

Pyszne, dietetyczne i bardzo sycące

Składniki:

  • - 1 duży seler w korzeniu ( u mnie 0,5kg)
    - 1 łyżka oliwy z oliwek
    - sól, pieprz, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Frytki Przystawki Przekąski

Frytki selerowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler obieramy i kroimy w paseczki. Dobrze by było, żeby były równe ale jak wyjdzie - tak wyjdzie. Posypujemy je solą i pieprzem oraz ziołami, skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika na 180C ( piekarnik góra- dół) na 15 min a potem zwiększamy do 200C na ok 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować