Frykasy w cieście piwnym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybkie pasują na piknik , obiad , imprezkę . Podajemy na ciepło lub zimno. Podajemy z ketchupem ,sosem czosnkowym lub innym ulubionym dipem.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka

    100 ml piwa

    100 ml mleka

    mąka

    kurkuma

    sól

    pieprz

    jaka 2 szt

Frykasy w cieście piwnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kawałki - paseczki .

    Do miski wlewamy mleko , piwo i wbijamy jajko. Mieszamy widelcem. Dodajemy mąkę tak aby ciasto zrobiło się gęste , jak na naleśniki. Doprawiamy sola , pieprzem i dodajemy odrobinę kurkumy dla koloru.

  • 2. Kawałki mięsa moczymy w cieście i dajemy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoto.

Komentarze

Podobne przepisy