Frykadelki z jajkiem sadzonym

5 (1 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób

Mielone z sadzonym jajkiem smakują wyśmienicie, a dodatek musztardy i przecieru pomidorowego nadają im wyjątkowego smaku i charakteru.

  • 35 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
    1 jajo
    1 bułka
    1 mała cebula
    1 łyżeczka musztardy stołowej
    1 łyżeczka przecieru pomidorowego
    sól
    pieprz
    olej


    PONADTO :

    5 jaj
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Frykadelki z jajkiem sadzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie. Odcisnąć.
    Cebulę obrać, drobbniutko posiekać,
    Mięso wyrobić dokładnie z pozostałymi składnikami, przyprawić.
    Z powstałej masy uformować 6 zgrabnych kotlecików.
    Upiec na rumiano z obu stron.
    Jajka usadzić na rozgrzanej patelni, piec na wolnym ogniu, żeby całe białko się ścięło.
    Gotowe jajka sadzone ułożyć na upieczonych mielonych.
    Posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone wieprzowe Mięso mielone wołowe Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować