Frykadelki tatarskie z porem i pomidorem

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ciepła obiadokolacja przygotowana w kilka chwil z wykorzystaniem surowej kiełbaski - metki tatarskiej.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 170 g metka tatarska - surowa kiełbasa
    por ( biała część )
    2 pomidory malinowe
    garść pestek słonecznika

    2 łyżki masła
    pieprz czarny mielony
    sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frykadelki Wędliny

Frykadelki tatarskie z porem i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaskę wyjąć z osłonki i uformować małe kulki.
    Obsmażyć na maśle.
    Na tłuszczu ze smażenia mięsa poddusić pora wcześniej oczyszczonego , umytego, osuszonego i pokrojonego na ok 4 cm kawałki.
    Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Podzielić na ćwiartki i dodać do pora.
    Dusić kilka minut pod przykryciem. Dodać odłożone frykadelki.
    Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni.
    Gotowe danie przełożyć na talerz i posypać pestkami słonecznika.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować