Frykadelki drobiowe z żółtym serem w sosie grzybowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Fajna odmiana zwykłego kotleta mielonego.

  • 15 min

Składniki:

  • 500 gram mięsa mielonego drobiowego
    1 cebula
    1 bułka namoczona w wodzie
    2 jajka
    sól, pieprz, lubczyk, kucharek do smaku
    300 gram sera żółtego
    olej do smażenia
    2 opakowania sosu grzybowego
    bułka tarta do panierowania

Frykadelki drobiowe z żółtym serem w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy jajka, bułkę namoczoną w wodzie i odciśniętą. Cebulę obieramy, ścieramy na tartce. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kucharkiem i lubczykiem.Dokładnie wyrabiamy masę mięsną. Żółty ser kroimy w podłużne paski. Z mięsa mielonego formujemy placuszki i zawijamy w nie zółty ser. Formujemy podłużne frykadelki. Panierujemy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przygotowujemy sos grzybowy ,według przepisu podanego na opakowaniu. Frykadelki podajemy polane sosem , z różnymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy