Fryderyki z niespodzianką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Mięso mielone a w nim sami zobaczcie.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    • Papryka czerwona
    • Mała cukinia
    • 2 ogórki konserwowe
    • Cebula
    • Jajko
    • Mąka pszenna do panierki
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Majeranek
    • Papryka ostra
    • Bułka tarta
    • Sos włoski w słoiczku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Fryderyki z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, majerankiem.
    Cebulę obieramy drobno kroimy i dodajemy do mięsa, wsypujemy bułkę tartą oraz szczyptę papryki, wyrabiamy.
    Z mięso robimy kotlety, rozpłaszczamy.
  • warzywa 2. Warzywa obieramy i drobno kroimy ( paprykę, ogórki i cukinie)
    Układamy na środku mięsa i zawijamy.
  • kotlety 3. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • mięso 4. W brytfannie gotujemy trochę wody i przekładamy kotlety, prużymy.
    Jak nam pozostał farsz możemy dołożyć do sosu.
  • sos 5. Na koniec dodajemy sos włoski, chwilę gotujemy.
  • danie 6. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować