Frużelina z rabarbaru

4.49 (190 ocen)

  • 45 min

Strasznie byłam ciekawa jak smakuje frużelina z rabarbaru i powiem Wam, że jest obłędna, mogłabym ją jeść łyżkami. Jest idealnym dodatkiem praktycznie do wszystkiego

  • 45 min

Składniki:

  • 0,5 kg rabarbaru

    3/4 szklanki cukru

    1/2 cytryny

    2 łyżki mąki ziemniaczanej


Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Sosy

Frużelina z rabarbaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar obrać z zewnętrznej skórki i pokroić w kawałki (2 cm). Do garnka wlać odrobię wody, tyle żeby zakryła dno, wrzucić rabarbar, zasypać cukrem, wycisnąć sok z cytryny i dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy 1 szklankę wody. Gdy rabarbar jest już rozgotowany to mączkę ziemniaczaną mieszamy w 1/2 szklance wody i wlewamy do garnka, zagotowujemy ciągle mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować