Frużelina z czereśni i tymianku

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Połączenie wyszło idealnie

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g czereśni
    600 ml wody (plus 100 do mąki)
    2 łyżeczki listków tymianku
    ksylitol do smaku
    1 łyżka mąki z tapioki

Frużelina z czereśni i tymianku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Frużelina z czereśni i tymianku 1. Czereśnie myjemy, drylujemy, przekładamy do rondelka, zalewamy zimną wodą.

    Listki tymianku dodajemy do czereśni razem z łyżką ksylitolu.

    Całość zagotowujemy, płomień zmniejszamy, wlewamy mąkę rozrobioną w zimnej wodzie.

    Podgrzewamy do momentu (cały czas mieszamy), do momentu, kiedy mąka stanie się przezroczysta.


    Przekładamy do słoików. Zakręcamy i odstawiamy do wystudzenia, nakrętkami do spodu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy