Frużelina z czereśni i tymianku

  • wyświetlono: 68 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Połączenie wyszło idealnie

Gregorhspeed
  • 6 porcje
  • 25min
  • Łatwy

Składniki

500 g czereśni
600 ml wody (plus 100 do mąki)
2 łyżeczki listków tymianku
ksylitol do smaku
1 łyżka mąki z tapioki

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Frużelina z czereśni i tymianku

  • Frużelina z czereśni i tymianku1. Czereśnie myjemy, drylujemy, przekładamy do rondelka, zalewamy zimną wodą.

    Listki tymianku dodajemy do czereśni razem z łyżką ksylitolu.

    Całość zagotowujemy, płomień zmniejszamy, wlewamy mąkę rozrobioną w zimnej wodzie.

    Podgrzewamy do momentu (cały czas mieszamy), do momentu, kiedy mąka stanie się przezroczysta.


    Przekładamy do słoików. Zakręcamy i odstawiamy do wystudzenia, nakrętkami do spodu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

owocePrzetworylato w słoikuowocowe przetwory
 

Komentarze

Podobne przepisy

Kompot z czereśni dla dorosłych

Dodane przez: Gregorhspeed

Kompot z czereśni dla dorosłych

Dzięki spirytusowi czereśnie nie...

czekoladowe czereśnie

Dodane przez: Koronowianka

Konfitura z czereśni z czekoladą

Czereśnie w tym roku bardzo mi...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Aromatyczna frużelina z renglod

Frużelina sprawdzi się jako dodatek...

Konfitura z czereśni z dodatkiem kardamonu

Dodane przez: rzelkazag

Konfitura z czereśni z dodatkiem kardamonu

Udało mi się w końcu kupić odrobinę...

image-0tfskxm

Dodane przez: EsmeraldaZeSmakiem

Frużelina z jeżyn

Jeżynki piękne i zdrowe, z działki...

Dżem z czereśni z szampanem

Dodane przez: alaaa

Dżem z czereśni z szampanem

Dżem na zimę z czereśni. Trochę...