Frużelina wiśniowa na desery, gofry, naleśniki

4.49 (175 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Uwielbiam domową frużelinę wiśniową ,która doskonale dekoruje nasze desery i inne pyszności.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 300 ml wiśni drążonych z sokiem
    0,5 opakowania kisielu wiśniowego
    ok 0,5 szklanki zimnej wody
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Kisiele Naleśniki Sosy

Frużelina wiśniowa na desery, gofry, naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wiśnie 1. Zagotuj około 300 ml wiśni drążonych z sokiem ze słoika.
  • kisiel 2. Następnie połowę kisielu wiśniowego wymieszaj w połowie szklanki z zimną wodą.
  • Frużelina 3. Kisiel dodaj do gotujących się wiśni i mieszaj aż do gęstości.
  • Frużelina wiśniowa 4. Frużelina jest gotowa gdy uzyskamy kolor z matowego w ładny szklisty.
  • Frużelina wiśniowa 5. Gotowe. Taką frużelinę możemy używać do naleśników, gofrów, deserów i ciast.

Porady

Możemy również gorącą frużelinę nalać do wyparzonych słoiczków, zakręcić słoiki i postawić do góry dnem lub pasteryzujemy 15 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kisiel wiśniowy Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować